Любо Пенев говори за часовници и ясли, оплю БФС

снимка: lap.bg

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде пресконференция преди домакинството на Ботев (Враца). Той търси първата си победа при третия си престой в клуба. Чичовото не пропусна да нападне БФС.

Ето какво каза Ел Голеадор пред медиите днес:

"Изгледах мача с Черно море още два пъти, видях доста неточности, неща, които правят впечатление. Играхме добре в много моменти от срещата, но в някои не чак толкова. Притеснително е неточното позициониране на играчите. Някои от указанията обаче са нови за тях. Всички сме наясно, че трябва време и търпение. Срещу времето и часовника сме, но съм сигурен, че ще се справим. Имам изисквания към всяка една линия. Много са нещата, които ще променим.

Аз съм спокоен, разполагам с качествени футболисти, с които да играем бърз, атакуващ и хубав футбол. Трябва да имаме за всеки пост по двама футболисти. За да няма състезатели, които да се чувстват сигурни за мястото си. Това не е ясла, не е детска градина, трябва да са наясно в какъв отбор, в какъв клуб са. Казал съм, ако не знаят - да прочетат малко. Хубаво е да знаят къде идват и какво е ЦСКА, особено чужденците. Конкуренция, бачка се всеки ден - това е! За мен няма титуляри и резерви. Казал съм им и какво искам аз.

Очаквам ли нови попълнения? В очакване сме всички. Не мога да ви кажа какво си говорим с Люпко Петрович. Интересно е, но си е между нас. Това са професионални тайни. Говоря си и със Стойчо Стоилов, и с Пламен Марков, и с италианеца. Това е. Заповядайте на мача! Ще е интересен мач и т.н. Ще има много фенове, винаги разчитам много на феновете. Имаме футболисти, имаме 11 титуляри и ще намерим 3 резерви.

Българската действителност продължава по същия начин, даже нещата се усложняват. Всички проблеми идват от Футболния съюз, ние не напредваме, а затъваме. Президентът на футболния съюз и неговите помощници, не спомагат. Страдат футболисти, отбори, подрастващо поколение, страда съдийството, което е един много тежък проблем".

Темата за съдийството е тема табу. Боби Михайлов каза, че футболът е на добро ниво. Той не гледа мачовете, той не гледа дори репортажите по телевизията. Неговата задача е да пътува в чужбина". 

"Нашите съдии не са лоши. Когато свирят в Европа са добри, стъпват лекичко, добре минава нарядът. Но когато се върнат в България, се променят. Футболът ни е изгнила ябълка - от алкохол, от екстри. И всичко това ще приключи зле", каза Пенев.

"Футболните ни управници не спомагат за развитието на българския футбол. Бичуват, наказват, линчуват българския футбол. Страдат треньори, футболисти, дечица. Едни ги устройва, други не. Трябва да изчистим сами тази тиня".