Левски: Лъвският скок на Апостола продължава близо 2 столетия

ПФК Левски почете 146-ата годишнина от обесването на Апостола на свободата и свой патрон чрез специално съобщение на официалния си сайт.

Ето какво написаха "сините":

"Нравествената чистота не е откритие на никоя личност, нация или епоха. Тя се наслагва пласт върху пласт в сърцевината на националния характер. Покълва и събужда непреодолими инстинкти и стремления, за да може отведнъж да стане живо отличие на един символ. У нас този символ носи името Васил Левски.

В негово лице България получи необикновения дар по земите й да броди една от най-непреходните личности. Човек, чийто лъвски скок продължава вече близо две столетия, за да ни води към онези светли идеали, които трябва да изграждат основите на нашето мислене и възприятие за света. Човек - необикновен по своята същност и характер. Буден и непримирим дух. Боец и радетел за свобода и равенство.

И днес Левски продължава да е нашата мярка за човечност. Еманация на духовността, човешки лик, обагрил битието си със себеотрицание и саможертва, доведени до всевъзможния предел на съвършенството.

Без скромните му, но неотменно самоотвержени стъпки щяхме да сме някак по-слабо годни за големи дела. И както и различно да са се проектирали всички следващи върхове на революционната и духовната ни бунтовност, те имат неотменна връзка с най-непреходното явление в българската история - Васил Левски.

146 години от гибелта на Апостола. Вечна памет и поклон!