Любо Минчев: Подготвихме се добре, дано се види на мачовете

снимка: БГНЕС

„Смятам, че се готвихме доста добре и се надявам да го покажем. Направихме много добра подготовка, за което трябва да отдам заслуженото на състезателите, които имаха много добра дисциплина и добро раздаване.”

Това заяви селекционерът на мъжкия национален отбор по баскетбол на България Любомир Минчев на пресконференция преди старта на квалификациите за Евробаскет 2017.

„Надявам се тази подготовка да ни даде възможността да играем добре. Остава само най-важното – самите мачове, в които трябва да покажем добра игра. Щом аз, който винаги търся и намирам кусури, казвам, че отборът е тренирал добре, значи наистина е тренирал добре. Всички са здрави засега, надявам се да нямаме здравословни проблеми. Иван Лилов и Джейсън Уошбърн имаха проблеми, но сега всички са здрави и тренират пълноценно", заяви Минчев На 31 август българите гостуват на Украйна в първия си мач от квалификациите.

„За срещата ще пътуват и двамата чужденци. Имаме достатъчно информация и мачове на Украйна. Отборът е много опитен, със силни високи играчи в подкошието. Ще видим в хода на мача как да им противодействаме.”

Целите и очакванията от отбора и напрежението, което те предизвикват, Минчев коментира така:

„Аз на пресконференцията, на която обявих състава, казах, че целта е една – класиране. Относно постигането на тази цел казах – трябва да играем добре. Не коментирам с играчите това да бъде на всяка цена, да си правим предварителни сметки. Играем мач за мач и се фокусираме поотделно за всеки. Не искам да правя сметки отсега. Ние сме в една професия, в която напрежението винаги го има. И от млади върху играчите винаги има напрежение и специално това мен не ме притеснява, а не вярвам и тях да ги притеснява”, допълни наставникът на „лъвовете”.