"Лъвовете": Сърбия е фаворит, но можем да бием

снимка: Булфото

Ключовите състезатели в българския национален отбор по волейбол признават силата на Сърбия – следващият противник на „лъвовете“ в Световната лига. Във Варна през уикенда нашите трикольори ще се изправят в два сблъсъка срещу „плавите“, които спечелиха и двата си предишни мача с Русия от турнира.

"Предстоят ни тежки мачове. Ще направим абсолютно всичко, за да излезем от ситуацията, в която се намираме. В момента има липса на синхрон в състава, защото някои волейболисти се включиха по-късно в подготовката", каза капитанът Тодор Алексиев, цитиран от БТА.

"Дано ни подкрепят колкото се може повече хора. Трябва залата да бъде пълна, а ние трябва да дадем повече, за да спечелим. Сърбия е един от фаворитите да триумфира в групата. Този отбор със сигурност ще има успехи в бъдеще. Надявам се да зарадваме феновете с едва или две победи", заяви най-опитният играч - либерото Теодор Салпаров.

"Предстоящите мачове ще бъдат по-различни в сравнение с тези във Варна миналата седмица. Физически сме по-добре и вече всички тренираме заедно. Трябва да се забавляваме на полето.

Знаем, че групата ни е много тежка. Трябва да дадем максимума от себе си. Вече сме побеждавали отборите, срещу които играем. Можем да го направим отново", сподели основният реализатор на българите Цветан Соколов.