Лъвиците в групата на смъртта на Евроволей 2019

галерия:

Българските националки по волейбол ще започнат с мач с Франция на Европейското първенство през тази година. Това стана ясно, след като бе публикувана програмата за груповата фаза на шампионата на Стария континент, който за първи път ще се проведе в 4 страни - Турция, Полша, Унгария и Словакия. 

"Лъвиците" попаднаха в тежката предварителна група А, по време на жребия в Истанбул, заедно с домакините от Турция, Франция, световните шампионки от Сърбия, Финландия и Гърция. Мачовете от тази група ще се играят в Анкара.

Първата среща на момичетата на Иван Петков ще бъде срещу Франция в първия ден на турнира (23 август). В същия ден домакините ще играят със съседите си от Гърция, а представителките на Сърбия с Финландия. На 24 август България почива. Във втория си мач, на 25 август, българските волейболистки ще се изправят срещу световния и европейски шампион Сърбия. На 26 август е двубоят на волейболистките ни с Турция, а на 27 и 29 август съперници на националките ни са Гърция и Финландия. Предстои ЦЕВ да уточни и обяви началните часове на всички мачове.

За втората фаза на шампионата се класират първите четири тима от всяка група, като следват директни елиминации. Съперници в тази фаза ще бъдат класиралите се тимове от група А срещу тези от група С, и съответно отборите заели първите четири места от група В срещу група D.

Европейското първенство Евроволей 2019 за първи път в историята ще бъде от 24 отбора, които са разпределени в 4 групи по 6 тима. Всяка една група ще се играе в четирите страни-домакини - Турция, Полша, Унгария и Словакия. Четвъртфиналните двубои ще се играят в Турция и Полша. Финалната четворка е в Анкара.  

EuroVolley_2019_women.jpg