"Лъвиците" с втора победа над Франция

Женският национален отбор по волейбол на България победи Франция с общ резултат 3:2, (25:22, 25:22, 19:25, 25:12), в допълнителния гейм 28:30, във втората контролна среща между двата тима, играна тази вечер в Арена Самоков.

След като България победи Франция с 3:1 треньорските ръководства на двата отбора се договориха да се играе още един гейм. Вчера България победи Франция с 4:1 в първата контрола, в която треньорските щабове на двата отбора се бяха разбрали предварително да бъде в пет гейма.

Така българските волейболистки постигнаха втори успех над французойките, преди старта на световната квалификация в Самоков на 3 януари. България е домакин на важното състезание (3-5 януари), като съперници на нашите са тимовете на Словакия, Беларус и Чехия.

Треньорът Марчело Абонданца използва почти всички състезателки в мача, като бяха направени и промени в състава. Така Деси Николова игра на поста либеро, като Кристин Колчагова и Жана Тодорова взеха епизодично участие.

Добър мач направиха и резервите Гергана Димитрова и Кристина Йорданска. След като нашите взеха победа с 3:1, треньорските ръководства решиха да има пети допълнителен гейм. В него през цялото време пък игра разпределителката Любка Дебърлиева, която, въпреки че се възстановява от тежка контузия, показа характер на терена.

Волейболистките на Франция поведоха с 9:0, а в последствие и 24:19, след което нашите показаха какви възможности имат, като стопиха големия си пасив и достигнаха до равенството 24:24. Родните волейболистки дори поведоха с 25:24, но не успяха да затворят гейма.

След оспорвана игра в края на краищата късмета бе на страната на съперничките, които го спечелиха с 30:28. Най-добър реализатор за България бе Добриана Рабаджиева с 14 точки. Страшимира Филипова завърши мача с 13 точки, посочва БТА.