"Лъвиците" на България схрускаха Австралия с 3:0 гейма

Женският национален отбор на България тръгна с летящ старт в чалъндж турнира за спечелване на квота за Волейболната лига на нациите догодина. "Лъвиците" победиха категорично тимa на Австралия с 3:0 (25:11, 25:16, 25:15) в първия двубой от група В на надпреварата в перуанската столица Лима. 

В първата част момичетата на Иван Петков владееха положението на терена изцяло. Единствено във втория гейм волейболистките от островния континент опитаха да сътворят интрига, доближавайки се на две точки от българките (13:15), но силите им не стигнаха за нещо повече. Впоследствие "трикольорките" продължиха да контролират ситуацията и задържайки темпото да спечелят чисто и без особени проблеми. 

Най-полезна за българския тим бе капитанката Христина Русева с 13 точки (1 блок, 2 аса и 67% ефективност в атака) за победата. Гергана Димитрова (1 блок, 1 ас и 37% ефективност в атака) и Мария Каракашева (1 блок, 1 ас и 37% ефективност в атака) добавиха по 9 точки за успеха. За Австралия Ребека Рийв завърши с едва 7 точки. 

Утре нашите момичета почиват, а Австралия излиза срещу Пуерто Рико в 01:00 ч. б.в. "Лъвиците" се изправят срещу волейболистките от Карибите на 23 юни отново в 01:00 ч. б.в.