"Лъвчетата" отстъпиха и на Сърбия на Евро 2014

снимка: Булфото

Националният отбор на България по волейбол за младежи записа третата си загуба на Европейското първенство, което се провежда в Чехия и Словакия.

В мач от четвъртия кръг в група "I" младите български волейболисти допуснаха поражение с 1:3 (25:23, 21:25, 26:28, 23:25) от отбора на Сърбия.

Треньорът на българския тим Николай Желязков пусна в игра титулярен състав: Велизар Чернокожев, Михаил Цветанов, Владимир Станков, Красимир Георгиев, Трифон Лапков, Николай Къртев, Станислав Драмов-либеро.

По време на мача на полето се появиха още Павел Иванов, Жулиен Георгиев, Илия Петков, Яни Георгиев и Мартин Мечкаров.

Велизар Чернокожев отбеляза 14 точки и беше най-резултатен за младите "лъвове". Със същия актив завърши и сърбинът Марко Радосавлиевич.

"С изключение на първия гейм, в който влязохме добре, след това играхме изключително напрегнато. Бих казал и до голяма степен страхливо, което от своя страна доведе до скованост в нашите действия. Имаше много ключови моменти и във втория гейм и в третия. Това са неща, които трябва да се погледнат. Бяхме много сковани и много напрегнати в този мач, за разлика от предишните дни", заяви националният селекционер Желязков.

България се намира на четвъртото място в групата с актив от 4 точки. По-късно днес българите ще играят срещу Русия. Руснаците са на втора позиция в класирането с 10 точки.