Лудогорец заплашен с наказание от УЕФА заради Стяуа

снимка: Булфото

Битката между Лудогорец и Стяуа продължава с пълна сила и извън терена, след като румънците са подали жалба в УЕФА срещу “орлите”, в която ги обвиняват в расизъм.

От Стяуа изтъкват като причина обидни скандирания от страна на българската агитка по време на първия мач между двата отбора в Букурещ, завършил с минимална победа с 1:0 за домакините.

Според румънския клуб - феновете на Лудогорец са скандирали “Цигани, цигани” по адрес на местната публика на няколко пъти по време на срещата.

Българските запалянковци обаче са били провокирани от румънските фенове, които са започнали да скандират “ЦСКА, ЦСКА” още преди началото на двубоя.

На стадиона е имало представител на УЕФА, който специално е наблюдавал двете агитки и е следял какво се пее. Той е описал всичко в своя доклад и това може да доведе до финансова санкция за Лудогорец.

Най-тежкото наказание, което европейската футболна централа може да наложи на "орлите", е реваншът в София да се проведе при закрити врати, но това е малко вероятно, защото българският шампион няма подобни провинения в миналото.