Лудогорец вече преговаря за нови топ играчи

снимка: Булфото

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев заяви след победата над ПСВ (Айндховен) с 2:0, че отборът все още не е изпълнил всичките си цели и ще се бори за победа в последния, протоколен двубой срещу Динамо (Загреб).

"Не сме си изпълнили мисията, имаме още един мач в евротурнирите. Ние играем за точки и коефициент, както за нашия клуб, така и за България. Отиваме да победим Динамо в Загреб и да приберем парите от победата. Продължаваме да трупаме и репутация в Европа", коментира Домусчиев, който коментира и финансовата инжекция, която отборът ще получи от УЕФА.

"Гоним печалба от около 5 милиона и 500 хиляди евро до момента. Ще ги инвестираме в нови игрища, селекция, в новия стадион, за който преговаряме с общината, заделяме средства за всичко това.

Да, ще се наложи едно-две попълнения да вземем, и то ако успеем да вземем играчи от типа на Мисиджан, това беше успешен трансфер. Надявам се, че ще се договорим с клубовете, с които преговаряме в момента.

Трудно е да се каже дали ще продаваме - ако дойде впечатляваща оферта, тъй като и цената на нашите играчи се вдигна, ако дойде много добра оферта, а ние имаме алтернативи на този пост, може и да продадем някой".

Домусчиев коментира и това дали Лудогорец се е превърнал в печелившо предприятие през настоящата кампания.

"Ако става думи за печеливш като купи, точки, коефициент, репутация - да, Лудогорец е успешен. Ако говорим като финанси, във футбола трудно може да се каже, че се печели, но ние реинвестираме парите в клуба и, според мен, това означава печеливш клуб – печелиш купи, точки, репутация, събираш фенове. Когато средствата, които печелиш, и спонсорите, които привличаш, носят пари, използваш ресурса да надграждаш това, което си направил", каза собственикът на Лудогорец, който коментира и шансовете в Лига Европа на отбора, както и какъв съперник предпочита в следващата фаза.

"До 1/16-финал със сигурност ще стигнем, от там нататък е въпрос на спортен шанс. Важно е как ще се представим, но трябва и малко късмет. Не гледаме от гледна точка на парите, на мен мечтата ми е да не е руски или украински отбор, защото българите играем трудно срещу такива съперници. С Черноморец ни беше много трудно, контузиите повлияха. Срещу тези отбори е трудно – Централна и Западна Европа е оптималният вариант, но не заради тв правата и парите, най-важно е да спечелим и да се класираме".

Домусчиев също така заяви с радост, че марката Лудогорец набира популярност и отборът вече има фенове в Холандия.

"Хората в ложата са наши клиенти и дистрибутори от Холандия, подкрепиха отбора, който е популярен в Холандия. Във Вип зоната имаше 30 гости на ПСВ, но имаше и холандци с нашите артикули- 20-30. Приятно изненадани бяха, даже се понапиха за успеха. Повечето са фенове на други клубове и няма лошо в това да подкрепят нашия отбор", завърши архитектът на новия български гранд.