Лоран Блан се оплака от финансовия феърплей

снимка: БТА/AP

Треньорът на ПСЖ Лоран Блан се оплака от правилата на УЕФА за финансов феърплей.

Европейската футболна централа ограничи трансферната свобода на парижани, като ги задължи да намалят заплатите на играчите си и да не дават сериозни суми за трансфери. Шампионите на Франция се отърваха от скъпоплатените Алекс и Жереми Менес, но с привличането на Давид Луис и Серж Аурие сумата за заплати отново набъбна.

„Не правим това, което искаме. И вие го знаете, както и аз. Финансовият феърплей ще ни пречи, вече усетихме неудобство от него.

Все пак той не ни попречи да привлечем двама ключови играчи – Давид Луис и Серж Аурие. Но е истина, че не можем да правим каквото искаме,“ заяви бившият защитник пред медии във Франция.

Санкциите на УЕФА са проблемът, който стои между ПСЖ и Анхел Ди Мария. Парижани вече заобиколиха правилата на световната футболна централа с привличането на Аурие от Тулуза под наем с опция за закупуване.

Малка е вероятността обаче на същата схема да се съгласят и Реал Мадрид, които вече похарчиха доста пари за Тони Кроос и Хамес Родригес. Те оценяват аржентинския национал на 60 милиона евро и доста трудно биха дали съгласието си да чакат до края на сезона, за да ги получат.