Ломаченко сътвори история на ринга: Титли в 3 категории за 12 мача (ВИДЕО)

снимка: twitter.com

Украинецът Василий Ломаченко сътвори впечатляващ рекорд на боксовия ринг на гала вечер в Ню Йорк. 30-годишният състезател нокаутира в десетия рунд венецуелеца Хорхе Линарес и грабна титлата на Световната боксова асоциация в лека категория (до 61,2 кг). Така Ломаченко се превърна в първия боксьор в историята, станал шампион в три категории за едва 12 срещи.

Украинецът тръгна със защитна стратегия и принуди Линарес да го атакува. В първите рундове венецуелецът изпробва няколко удара, но не пробиваше отбранителната стена на противника.

Тогава той се измори и около 5-ия рунд украинецът пое контрол над събитията. Той успя да пласира тежка серия от удари по Линарес. В 6-ия обаче венецуелецът отговори и прати съперника си в нокдаун, което се случи за пръв път на Ломаченко.

Той обаче се съвзе и отново пое контрола, като нокаутира Линарес в 10-ия рунд. При отброяването от страна на рефера, венецуелецът не се изправи и така победата и, съответно, титлата отидоха в ръцете на Ломаченко.

Той има 10-дневен срок да реши дали ще остане в лека категория или ще се завърне в предишната си, тъй като има да защитава титла. Ломаченко има 11 победи (9 КО) от 12 изиграни мача на професионалния ринг.