Кобрата: Българин съм, но не съм шматка

Кубрат Пулев се срещна с деца от Специално училище за ученици с увреден слух проф. д-р Дечо Денев в Музея на спорта на Националния стадион "Васил Левски".

Кобрата коментира преговорите за негов мач с Дилиън Уайт и предстоящия търг за правата за двубоя.

"За мен това е никакво усилие, а за тях е голяма радост, което на мен също ми дава удовлетворение и щастие. Радвам се, че ги правя щастливи и че се усмихват. Всички хора като цяло трябва да имаме идоли, да имаме мечти, които да следваме. Мечтите са, за да се постигат. На такава възраст надявам се да са мотивирани и да се интегрират колкото може повече в обществото.

Искаха да променят процентите за мача с Уайт, за да станат 50:50, което ние оспорвахме и IBF решифа, че процентите остават 75:25 за мен. Сега на 17-и май е търгът, който ще определи кой ще вземе правата за мача и там ще се реши къде и кога ще е мачът. Надявам се "Зауерланд" да победят и ние да решаваме къде да бъде мачът.

И Еди Хърн се изказа, че аз съм искал много пари. Те ми предложиха 250 до 300 хиляди. Казах им - Добре, даваме ви 250 хиляди, елате в София, защото те казват "Ела в Лондон". Тогава те казаха, че не няма как да стане. Това, че съм българин не значи, че съм шматка. В крайна сметка все пак в Лондон видяхте с Джошуа на мача с Такам съдията прекрати мача от нищо, което е много двузначно. Доста рисково е Лондон.

Смятам, че това е идеалният противник за мен. Мисля си, че съм доста по-добър от него, по-класен и мога да го победя. Минимален е шансът мачът да е в София, но има. Трябва да излязат сметките накрая и всички участници да си получат хонорарите", каза Пулев.

Кобрата коментира и темата ЦСКА. Той сподели, че е бил поканен на юбилея на клуба, но са се появили ангажименти, които са го възпрепятствали:

"Трябваше да присъствам, бяха ме поканили, но в последния моменти имах други ангажименти. Иначе щях да присъствам. Беше много хубаво честване. Радвам се, че не са изгубени традициите. Аз не мога да кажа футболно, че съм от ЦСКА или Левски. Но цял живот съм тренирал в ЦСКА и се чувствам цесекар".