Липсата на Суарес не прави Колумбия фаворит

снимка: БТА/AP

Колумбия не се интересува от отсъствието на Луис Суарес от националния отбор на Уругвай, който си остава все толкова силен в нападение.

Двата тима ще играят мач от осминафиналите на Световното първенство по футбол в Бразилия, като Хосе Пекерман и Давид Оспина не пожелаха да се обявяват за фаворити, въпреки леко отслабената офанзивна линия на уругвайците.

Както е известно, Суарес е с отнети състезателни права за срок от четири месеца, след като ухапа италианеца Джорджо Киелини.

"Мачът срещу Уругвай е много сериозен тест за нас. Трябва да покажем, че можем да бъдем конкурентноспособни на всички отбори на световното първенство и ще се опитаме да го направим, като победим уругвайците.

За да бъде това възможно обаче, ние ще трябва да играем по-силно, отколкото в груповата фаза. Всеки детайл ще бъде решаващ в рамките на тези 90 минути. Знаем това. Трябва да се възползваме максимално от шансовете ни пред вратата на Уругвай и да браним умело нашата", добави Пекерман преди двубоя.

Вратарят Оспина изрази уважение към съперниците на отбора на Колумбия, който преследва първо класиране на четвъртфинал в историята си.

В груповата фаза бяха победени последователно Гърция, Япония и Кот Д'Ивоар, но тестът срещу Уругвай ще бъде изключително сложен.

"Няма да ни бъде лесно, знаем това. Но ние трябва да вярваме в нашите собственици сили и нещата ще ни се получат", добави той.