Чили залагат на защита и смелост срещу Немайр и компания

снимка: БТА/AP

Хорхе Сампаоли- селекционерът на една от изненадите на Световното първенство по футбол, отборът на Чили, поиска смелост от своите футболисти на осминафинала с Бразилия.

"Чили изгради вече своя манталитет, така че срещу Бразилия ние ще играем без страх. Бразилия ще иска да продължи традицията на доминация над нас, но ние ще се опитаме да променим това, каза още треньорът на чилийците.

Според него, в този мач ще има повече битка за пространства на терена, отколкото за владеенето на топката.

"Това е една различна Бразилия от това, което сме свикнали да наблюдаваме. Те правят бърз преход с директни подавания от централните защитници към нападателите. Така че ние трябва да бъдем много внимателни, когато загубим топката, каза още треньорът на Чили.

"Защита и смелост, това ще бъде важно за нашият отбор. Наясно сме, че целият стадион ще бъде срещу нас, каза още той. Неймар е различен тип играч, разсъждава още гологлавият специалист и разкри плана си да бъде укротен на терена бразилския идол:

Ще играем много близо до него, ще се стремим да не му даваме да получи топката. Но персонален пазач няма да му поставяме. Сампаоли така или иначе трябваше да признае, че дефанзивният полузащитник Гари Медел няма да бъде готов навреме.

"Той има мускулно разтежение и ще преценяваме в последния момент какво е състоянието му. Ако мачът е в момента, няма как да играе. Но ще използваме оставащото време за възстановяването му.

Той е играч със специално значение за нас и ще го чакаме до последната минута. Доста по-добро е състоянието на Артуро Видал, но и за него не искам да правя прогнози сега".