Лейкърс извади от употреба №8 и №24 на Коби Брайънт (ВИДЕО)

снимка: twitter.com

Лос Анджелис Лейкърс извади от употреба номер 8 и номер 24, които легендарният Коби Брайънт носеше на гърба си цели 20 години. Топреализаторът в историята на "езерняците" бе главният герой на емоционална церемония в претъпканата зала "Стейпълс Сентър". Събитието се състоя на полувремето на двубоя между Лейкърс и Голдън Стейт Уориърс, който в крайна сметка приключи при резултат 116:114 за шампионите.

Коби влезе в залата чрез хеликоптер, който кацна на покрива. След това, малко преди церемонията, феновете изгледаха емоционално видео на Черната мамба, в което той говори за любовта си към баскетбола и към феновете в ЛА.

"Трудно ми е да намеря точните думи. Като дете гледах и се учех от всички тези велики играчи, чиито екипи са окачени в залата. Те ме мотивираха", сподели развълнуваният Коби. Публиката пък не спря да аплодира 5-кратния шампион на НБА и това за малко да го накара да се разплаче.

Коби се обърна и към трите си дъщери и им каза, че когато човек се труди и е упорит, то мечтите се сбъдват, а тази вечер е пример за това.

Шакил О'Нийл, Дерек Фишер и Меджик Джонсън, който е директор на баскетболните операции на Лейкърс, уважиха легендата със своето присъствие. Меджик нарече Брайънт "най-добрия играч в историята на Лейкърс". Черната мамба става 10-ият играч в историята на "езерняците", чийто номер бива изваден от употреба. 

Коби прекара цялата си 20-годишна кариера в столицата на Калифорния. Той завоюва пет шампионски пръстена с Лейкърс, стана MVP на редовния сезон и два пъти на финали. Той участва в 18 мача на звездите, стана най-младият баскетболист с 30 000 реализирани точки и се превърна във водач по отбелязани точки в историята на любимия си тим.

Лейкърс трябваше да извади номерата му при приемането на Коби в Залата на славата на НБА, което е насрочено за 2021 година. "Езерняците" обаче не можеха да чакат и сториха това по-рано.