Левски вече очаква новата си "деветка"

снимка: Булфото

Левски очаква новата си деветка утре, съобщиха от „синия" лагер в Анталия.

Спортният щаб работи ударно от близо две сед­мици по привличането на 27-годишния поляк Лукаш Гикиевич, припомня "Труд".

И след серия перипетии никой не бърза да се радва и всяка инфор­мация се приема за предпоследна. Но поне е ясно, че централният нападател е поел ангажимент да скъса с кипърския АЕЛ и да хваща самолета към Бъл­гария. Ако всичко мине по план, „синята" селекция ще бъде завършена.

И нататък може да има само продаж­би, но - при напълно изгод­на и за клуба, и за футболиста оферта. Левски се договори с Гикиевич още преди 10 дни. Казахстанският Кайсар обаче размъти главата на играча с обещание за двой­но по-висока заплата, но после се отдръпна.
 
Успо­редно Левски се постара да се договори с АЕЛ, който дължи заплати на поляка. Кипърците обаче поискаха нереална сума за футболист, който е обявен за нену­жен.
 
В крайна сметка Гикиевич пое анга­жимент да скъса едно­странно контра­кта с АЕЛ пора­ди неплатени суми. Или го е сто­рил вчера, или ще го стори днес. Но ако и Гики­евич подведе Левски, вече трябва да се говори за проклятие около новата синя" деветка". Защото по-рано пропаднаха по раз­лични причини пет други варианта за централен нападател.