Фреди Бобич се предложи на Литекс

снимка: Булфото

Легендата на немс­кия футболФреди Бобич е готов да започ­не работа в Литекс, става ясно от негово интервю в немска ме­дия.

На въпрос дали би работил пак в клуб от Източна Европа, той казва: „Да, защо не! Моят добър приятел Краси Балъков работи в изключител­но интересния проект Литекс".

Европейският шам­пион за 1996 г. и Бала бяха екип в продъл­жение на година и по­ловина в Черноморец, като немецът заема­ше поста спортен директор, припомня "Меридиан мач".

По това време „акулите" разполагаха с рекордния бюджет от 16 млн лева. Доско­ро бившият нападател на Бундестима рабо­теше в Щутгарт, но бе уволнен от закотве­ния на последно мяс­то тим.

„В Черноморец постигнахме всичко, за което бяхме отишли. Построихме изключи­телен тренировъчен център, развихме дет­ско-юношеската шко­ла и тя дава най-мно­го млади играчи на юношеския тим на България", обяснява Бобич пред издание­то.

Той не пести и пох­валите си за Бала, с когото навремето бя­ха част от магическия триъгълник на „швабите" - Балъков - Елбер - Бобич.

„Той в момента е четвърти, при това разполага с най-мла­дия отбор и прави впечатляващи неща", казва немецът.