Левски само флиртува с Дембеле, засега

снимка: Булфото

Левски има желанието да привлече наново любимеца на Сектор „Б“ Гара Дембеле, но засега не може да покрие високите финансови изисквания на бившия голмайстор номер 1 в българската А група.

Това обаче не попречи на изпълнителния директор Христо Йовов да флиртува с възможността малиецът да се завърне на стадион „Георги Аспарухов“.

„Би било страхотно да си върнем Дембеле, но всичко зависи от неговите условия“, заяви Йовов пред вестник „Меридиан Мач“. Sporta.bg посочва, че слуховете за завръщането на Дембеле започнаха още преди Нова година, но за всички здравомислещи запалянковци на „сините“ е ясно, че нападателят няма да се съгласи да играе на „Герена“ за малко пари.

Високата заплата на Дембеле във Фрайбург го кара да изисква високи възнаграждения и от следващите си работодатели, а от „синия“ лагер веднага биха били отбой, щом стане въпрос за завишени изисквания.

Думите на Йовов може да дадат фалшива надежда на феновете, защото засега няма индикации, че Левски обмисля сериозно варианта да преговаря с Дембеле. Йовов се е срещнал със собственика Тодор Батков вчера, за да обсъдят трансферната политика на клуба.

Тя е ясна отдавна и за всеки – ще се привличат само свободни агенти, които няма да натоварят бюджета с високи заплати.