Левски с тежки съперници за Купата на БФС

снимка: levski.bg

Тежки съперници се паднаха на отборите на Левски в турнира за Купата на БФС при децата и юношите, като в две от възрастите на сините излизат срещу пловдивски съперник.

При най-малките, родените през 2000-ата година, противник на отбора от стадион Георги Аспарухов е Лудогорец. Всъщност Левски е единственият клуб, който има представители във всички възрасти. По два отбора до тук класираха Литекс, Лудогорец, Черноморец, Славия, Ботев (Пловдив) и Берое.

Сериозен сблъсък се очертава при набор 1998 между актуалната частна школа ДИТ Спорт и традиционно силната Академия на Литекс (Ловеч). В същата възраст има повторение на полуфинала от миналата година на републиканското първенство между ЦСКА и Черноморец. Този път има един мач, на който армейците са домакини, но пък те все още не знаят кой терен да предложат, тъй като имат сериозни проблеми с базата.

При старшата възраст (родени 1996 г) два мача приковават вниманието. Това са двойките Ботев (Пловдив)- Левски и Славия- Лудогорец. Във всички възрасти основният час на мачовете е 14:00, но заради някои по-далечни разстояния и Наредбата за транспорт на лица под 16 години има и насрочени за сутринта.

Ето и пълният жребий във всички възрасти:

Деца, родени 2000 г.

28 ноември

14:00 часа Черно море - Ботев-2002 (Пловдив)

11:00ачаса Левски (София) - Лудогорец

11:00 часа Литекс (Ловеч) - Добруджа 1919 (Добрич)

Славия - Миньор (Перник)

Юноши младша, родени 1998 г.

29 ноември

14:00 Локомотив (Пловдив) - Левски (София)

ДИТ Спорт (София) - Литекс (Ловеч)

Ботев (Пловдив) - Берое (Стара Загора)

ЦСКА - Черноморец (Бургас)

11:00 Юноши старша, родени 1996 г.

30 ноември

14:00 Черноморец (Бургас) - Дунав (Русе)

11:00 Ботев (Пловдив) - Левски (София)

Берое (Стара Загора) - Локомотив (Пловдив)

Славия (София) - Лудогорец (Разград)