Левски поздрави Славия, но разкритикува остро думите на Венци Стефанов

снимка: Булфото

Ръководството на Левски, чрез председателя на УС Николай Илиев, изрази остро възмущение от думите на президента на Славия Венцеслав Стефанов, който вчера се изказа обидно за привържениците на "сините".

Стефанов говори след успеха на "белите" над полския Заглембе в мач от първи кръг на Лига Европа, като коментира евентуалното намерение на Левски да се откаже от участие в Първа професионална лига.

"ПФК Левски поздравява отбора на Славия и неговите привърженици с победата над полския Заглембе в мач от първия предварителен кръг от Лига Европа.

В същото време клубът ни изразява категоричната си нетърпимост към обидните квалификации на президента на клуба Венци Стефанов към привържениците на Левски, заявявайки, че не би имал нищо против изваждането на ПФК Левски от елита, тъй като щяло да има „5-6000 наркомани по-малко по стадионите и улиците….“.

Напомняме на г-н Стефанов, че като президент на клуб с вековна история, трябва да изисква спазването на определени норми на поведение, както и че подобни квалификации хвърлени в медийното пространство не са и не биха могли да бъдат определени като - респект и уважение към съперника!

ПФК Левски осъжда остро насаждането на напрежение между двата вековни клуба и използването на подобен род квалификации срещу най-вярната и достойна публика в България.

Като клуб заставаме гордо зад всички "сини" привърженици и им благодарим за подкрепата, която винаги са оказвали на Отбора на народа.

На Славия пожелаваме бъдещи успехи в родния шампионат и европейските турнири и дано всички в клуба изпитат някога неописуемата радост да те подкрепя многохилядната и вярна публика като левскарската", се казва в съобщението на официалния сайт.