Дел Боске се сбогува с отбора, благодари на всички играчи с изключение на един (СНИМКИ)

галерия:

Вчера стана ясно, че Висенте дел Боске повече няма да бъде треньор на Испания. И не само това, повече няма да бъде треньор на който и да е отбор. Да, Висенте дел Боске се отказа от треньорството.

Човекът, който донесе в Испания първата Световна титла и към нея добави и Европейска такава, разбра, че моментът му да напусне тима е дошъл.

След като "Ла Роха" отпадна безславно на тазгодишното Европейско първенство след загуба с 2:0 от Италия на 1/8-финалите, Дел Боске реши да подаде оставка, а след това да се сбогува с всичките си играчи, с изключение на един.

4158398

Този играч бе не кой да е, а доскорошният капитан Икер Касияс.

Бившият титулярен страж на испанците бе в основата на успехите на тима през 2008, 2010 и 2012 година, но след това започнаха проблемите за Сан Икер.

 4158399

489bb201-a07f-8f9a-6f59-0ac853dcaa9e

Той загуби титулярното си място в Реал Мадрид, след това бе прокуден от "Сантяго Бернабеу", като намери утеха в Порто, но моментално след това намериха негов заместник и в националния отбор. 

Каквото и да се говори, този Икер вече не е онзи Икер. Новият №1 на Испания е Давид де Хеа и по този въпрос не може да се спори.

Касияс не можа да преживее, че загуби титулярното си място, а с това и капитанската лента, призна Дел Боске пред Марка.

 4158400

"Със съотборниците си той се държеше добре. С треньорския щаб обаче нещата не седяха по този начин. Отношението му бе отвратително, той бе гневен, че загуби мястото си и си го изкарваше на нас. Точно това е причината да се сбогувам с всеки играч по отделно, но не и с него", трогнат завърши легендарният треньор пред испанското издание.