Левски пое към Анталия, Гонзо се сопна на медиите (СНИМКИ)

галерия:

снимка: БГНЕС

Левски замина с 22 футболисти за втория си подготвителен лагер, който ще бъде проведен в турския курорт Анталия. От състава все още отсъства Джъстин Менголо, който има предварителен договор със "сините", но остана в София за медецински прегледи и евентуално подписване на договор.

4152615

Все още се търси и централен нападател. Стоев направи само две промени в разширената група, след като Николай Кръстев и Илия Димитров бяха преотстъпени, докато на тяхно място бяха включени Димитър Шейтанов и Станислав Иванов. 

4152616

Tреньорът на Левски Стойчо Стоев си пожела в най-кратки срокове клубът да намери централният нападател, от който има нужда, за да не се повтаря ситуацията от лятото, когато „сините“ изобщо не случиха с трансферите на този пост.

Линел Китамбала, Умар Диаби и Денис Махмудов бяха доведени именно с идеята да осигурят атакуваща мощ, но общо тримата реализираха само един гол и логично се стигна до разтрогване на контрактите им.

Преди заминаването на Левски за подготвителния лагер в турския курорт Анталия, Стоев заяви, че има причини за задоволство от работата дотук, но се притеснява от забавянето при намирането на нападателя.

4152617

„Доволен съм от работата дотук. Имахме възможност да поработим една седмица, уцелихме и добри условия в Свиленград. Свършихме работата, за която бяхме отишли. В Турция акцентът ще бъде по-различен. Ще наблегнем на контролите, да могат тези млади момчета да се интегрират в отбора. Надявам се да бъдем в оптимална форма в първия кръг“, пожела си Стоев.

„Аз не обичам футбол от типа „напред каквото стане“. Ще привлечем централен нападател. Проблемът е, че още се бавим с това. Дали ще има дежа вю като през лятото? Надавям се, че не, защото това дежа вю ще е кошмарно. Искрено се надявам хората, които трябва да приключат тези трансфери, да успеят по-бързо. Невинаги това е възможно, дори като физическа възможност. Не знам дали съм претенциозен. Искам централния нападател, който на мен ми харесва, който ще пасне на стила на отбора и ще помогне. Може и да съм претенциозен в това отношение, но искам да привлечем точния централен нападател“, каза още наставникът на „сините“.

4152618

Спортният директор на Левски Георги Иванов също говори и коментира селекцията. „Има един месец до началото на първенството. До този момент сме привлекли четирима футболисти, а с петия имаме подписан предварителен договор. Не трябва да се притесняваме, остана ни една позиция, на която търсим футболист. Трябва да бъдем спокойни и най-вече треньорът, а вие журналистите да не ни давате чак толкова голям зор и напрежение. Има много време, за да се намери централен нападател и той да е качествен. Не искам да допуснем грешка от прибързване. Вече сме в преговори и се надявам тези дни да имаме положителен отговор“, обясни Гонзо на Летище София.

Групата на Левски за лагера в Анталия: Боян Йоргачевич, Александър Любенов, Димитър Шейтанов, Александър Александров, Веселин Минев, Мики Орачев, Максимилиан Карнер, Галин Ташев, Роман Прохазка, Радослав Цонев, Борислав Цонев, Джереми Де Нойер, Георги Костадинов, Божидар Краев, Алекс Боримиров, Санти Нгом, Атанас Кабов, Петър Иванов, Мигел Бедоя, Георги Янев, Франсис Нар и Станислав Иванов.