Играч на Ботев копира Денис Бергкамп, отказа да лети със самолет

снимка: botevplovdiv.bg

Халфът на Ботев Пловдив Лъчезар Балтанов няма да пътува с основната група на "жълто-черните" за лагера в Анталия. Причината е фобия от полети със самолет, с каквато е известен и великият Денис Бергкамп. Холандската легенда от близкото минало дори тръгна за световното в Щатите с кораб цял месец преди планетарния шампионат. В Арсенал пък често пропускаше важни гостувания - именно заради аерофобията си.

Миналата година преди лагера в Турция пловдивските футболисти са се изплашили доста заради турболенция в самолета при пътуването за южната ни съседка. Тогава Балтанов е изпаднал в голяма паника и се е зарекъл повече да не лети в предсезонните подготовки.

Вчера той заедно с шефовете Георги Марков, Асен Караславов и д-р Георги Касабов, потеглиха с кола за Анталия.

Междувременно волно или неволно от Ботев финтираха медиите, които имаха желание да ги изпратят тази сутрин за подготвителния им лагер. По предварителен план"жълто-черните" трябваше да потеглят от базата на канарчетата в 07:00 часа, но са направили това с два часа по-рано и в уречения час на базата нямаше никой.

И Ботев Пловдив, както градския съперник Локомотив, тръгнаха за Турция не с клубното си возило. Причините са много строгите изисквания  въведени в южната ни съседка. Ботев не разполагат с нужните разрешителни, а и в Турция искат рейсовете да разполагат с минимум двама шофьори. Така пловдивчани пътуват до Истанбул с автобус под наем, а от там със самолет ще стигнат до Анталия.