Левски почита Дякона с уникални екипи

Левски ще почете паметта на Апостола на сводобата Васил Левски в неделя срещу Пирин в Благоевград. Отборът ще излезе срещу "орлетата" със специален черен екип, за да отдаде чест на великата ни историческа личност.

Отпред на фланелките ще бъде изписано името на Апостола, а на гърба ще бъде брандиран и неговият лик. На 19 февруари се навършват 150 години от обесването на Васил Левски. До момента през сезона столичани не са излизали в официален мач с екип, различен от синия или жълтия. Както е известно, през пролетния дял на шампионата тимът играе с нови екипи, след като отпред на фланелките не стои логото на генералния спонсор Palms Bet, а подписът на Георги Аспарухов-Гунди. През тази година се навършват 80 години от рождението на легендарния футболист.

Почти сигурно футболистите и треньорският щаб ще поднесат и венци в неделя пред паметника на Васил Левски в Благоевград. Двубоят с Пирин ще стартира в 15:15 часа и ще бъде предаван по Диема Спорт. През миналата година бе организирано огромно шествие преди домакинския мач с Локомотив Пловдив.