Левски отнесе 37 500 лв. глоба заради "децата със свастиките"

снимка: lap.bg

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наказа жестоко Левски заради децата, станали известни в медийното пространство като "децата със свастиките". По време на финала за Купата на България срещу Славия те бяха на пистата голи до кръста и изрисувани със свастики.

Дисципът наложи парична глоба на столичани в размер на 37 500 лева. ДК призовава и всички съответни държавни институции да бъдат последователни, да доведат своята работа до края, да извършат необходимите действия и да вземат съответните решения съобразно компетенцията си.

"След сезиране на комисия "Етика и феърплей" и становище на Експерт по почтеността към БФС, ДК реши: За действия или бездействия, с които се обижда достойнството на лице или група лица, свързани с раса, пол, цвят на кожата, на основание чл.37, ал.4 от ДП /2017/2018/, ДК наказва ПФК "Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 37 500 лева. ДК е приела решението си съобразно Дисциплинарния правилник и призовава всички съответни държавни институции да бъдат последователни, да доведат своята работа до края, да извършат необходимите действия и да вземат съответните решения съобразно компетенцията си", пише в доклада на Комисията.