Левски избра сърбин да вади горещите кестени

Левски вече е влязъл в контакт с добре познатия сърбин Сале Янкович, пишат колегите от Топспорт. Специалистът в момента е без отбор, а за последно бе начело на белгийския Мехелен, който ръководи допреди няколко месеца, по-точно до януари.

С оглед форсмажорните обстоятелства около уволнението на Делио Роси, шефовете на "сините" се нуждаят спешно от човек, който да заеме овакантения треньорски пост.

Сале Янкович на няколко пъти е бил свързван с Левски, включително и миналото лято. Той изглеждаше, че ще поеме щафетата от Николай Митов, но в последния момент на "Герена" се появи вариант с кандидатурите на Авраам Грант и Делио Роси.

В медийното пространство вече се завъртя името на Ясен Петров като възможен вариант за наследник на Роси, но за момента Спас Русев смята, че отново трябва да заложи на чужденец. 

Янкович познава обстановката на "Герена", след като бе асистент на Славолюб Муслин през сезон 2000/01. В кариерата си е водил още Цървена Звезда и Стандарт Лиеж, сръбския национален отбор до 21 години. Като помощник е работил освен в Левски, в руския Локомотив (Москва) и в украинския Металург (Донецк).