Левски и Панайотов си дадоха срок за нов договор, Прохазка също се навива

снимка: lap.bg

Халфът Васил Панайотов ще получи предложение за нов договор от Левски. От клуба вече са влезли в контакт с мениджъра на играча и са го уведомили, че желанието на спортно-техническия щаб е полузащитникът да продължи да носи екипа на “сините”. Очаква се да има развитие в следващите две седмици, съобщават колегите от "Тема Спорт".

Това е срокът, който двете страни са си поставили за постигане на споразумение. Ако до такова не се стигне, то Панайотов ще започне да разглежда и оферти от други клубове. Играчът обаче иска да остане на "Герена". Той е в радара на Риека, както и на няколко италиански втородивизионни клубове. 

През есента 27-годишният Панайотов бе титуляр при Делио Роси. Полузащитникът изигра общо 24 мача във всички турнири, в които реализира 3 гола. През 2018-а обаче се появи на терена само веднъж - при победата с 4:1 над Септември (София). Панайотов става свободен агент през лятото.

Ръководството на Левски пък сближи позициите си с Роман Прохазка, който също е с изтичащ договор. Двете страни са на път да се разберат за финансовите условия, при които словакът да удължи контракта си. Роман обаче е категоричен, че ще остане на "Герена" само ако подпише поне за два сезона. Той не е склонен да сключи договор само за един сезон. 

29-годишният универсален футболист е единственият в състава на Левски, който не е пропуснал нито един шампионатен мач през тази кампания.