Билети като топъл хляб за юбилея на ЦСКА, вижте инициативите на "червените"

галерия:

снимка: lap.bg

Билетите за мача между ЦСКА-София и Лудогорец на 5 май, който бележи 70-ия юбилей на "червените", се купуват като топъл хляб. В рамките на едва 48 часа привържениците на отбора разграбиха 10 000 пропуска. 

Националният стадион "Васил Левски" ще се пръска по шевовете за специалния повод, а "червени" фенове ще дерат гърла срещу прекия конкурент за титлата в Първа лига. Най-много са закупените билети за секторите "А" и "Г". Тези в централната трибуна ще бъдат напълно разпродадени най-късно до петък. Капацитетът на сектор А е 6000 зрители, като 1000 места са запазени от клуба. Изпратени са 500 ВИП покани, а другите 500 са резервирани за близките на футболистите и треньорите и за служители на "армейците", пише "Тема Спорт".

Три часа преди срещата с "орлите" на "Васил Левски" ще започне специална шоупрограма, която ще подготви феновете за решителния сблъсък. Сблъсъкът е от 20:00 ч. Утре (30 март), петък, клубът е организирал специална пресконференция по повод юбилея. Тя ще се проведе на "Армията", а основно лице ще бъде спортният директор Пламен Марков, придружаван от още няколко легенди на "червените".

"Армейците" подготвят няколко любопитни инициативи, които са свързани с продажбата на юбилейни артикули. Тече организация и за мач между ветерани, но по тази линия все още има детайли за доизясняване. Ще се издадат и 3 книги, свързани със 70-годишнината на клуба. Една от тях ще е на директора на музея на ЦСКА Александър Манов и ще е насочена изцяло към футболния отбор и най-големите постижения през годините.

Вече се печата уникален фотоалбум, който включва над 1000 снимки от исторически моменти във всички видове спорт, развивани от ЦСКА. Популярният спортен журналист Георги Атанасов също е завършил своя книга за юбилея и ще я издаде в навечерието на 5 май.