Левски и Берое с по 4000 лева глоба, още наказания очакват "сините"

снимка: БТА

Дисциплинарната комисия към БФС глоби с по 4 хиляди лева отборите на Левски и Берое заради изцепките на техните феновете. ЦСКА също отнася глоба от 2000 лева.

Проблемите за Левски обаче може да се увеличат след като ще има допълнително разглеждане на случай с расистки плакати на феновете. Както е известно от УЕФА искат сериозни мерки в борбата с расизма във всички членки на европейската централа.

Също така Светослав Дяков получава наказание от един мач и глоба 200 лева за постъпката си срещу Борислав Стойчев.

Ето и всички решения на ДК:

Уйлсон де Соуза Паула Жуниор

ПФК "Лудогорец" Разград

 1 мач

  500 лева

Денис Велинов Пидев

ОФК "Марек" Дупница

1

300

 

ПО ДОКЛАД

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК"Ботев" гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК"Берое" гр. Ст.Загора с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърлени многобройни предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 2- ДК наказва ПФК"Берое"гр. Ст.Загора с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК"ЦСКА" гр. София  с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

ДК задължава ПФК „ЦСКА” гр. София да възстанови щетите на стадион „Берое” гр. Стара Загора съобразно чл. 38 от ДП.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК "Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърлени многобройни предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 2 - ДК наказва ПФК "Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За събиране на допълнителна информация отлага за разглеждане на следващо свое заседание издигнатите плакати и надписи от публиката на ПФК „Левски”.

По сезиране, ДК на основание чл.31, ал.3 изпраща за становище на СК извършеното нарушение на Валери Домовчийски – ПФК „Левски” гр. София в 79 минута на срещата от Х кръг на „А” ФГ - ПФК „Левски” – ПФК „Лудогорец”.

По сезиране, ДК предвид чл.31, ал.1 и на основание чл.22, ал.1, буква И – ДК наказва Светослав Дяков – ПФК „Лудогорец” гр. Разград със спиранена състезателните права за 1 среща и глоба в размер на 200 лв.