Левски: Даваме цска-софия на съд, те не са ЦСКА

Левскари и привърженици на футбола,

От новините вчера разбрахме, че играчът на "цска-софия" Фернандо Каранга е с установена травма на коляното. Тази новина беше съпроводена с публична декларация на неговия клуб. Поради характера и съдържанието на тази декларация, ПФК Левски е задължен да отговори.

Ръководството на клуба пожелава на Фернандо Каранга бързо и пълно възстановяване. Използваме възможността да предадем и личните пожелания на Хали Тиам за скорошно възстановяване.

Препоръчваме на ръководството на "цска-софия" да включи в обхвата на обявените допълнителни медицински консултации за състоянието на Фернандо Каранга и оценка на решението на медицинския щаб на техния клуб при съмнения за тежка контузия да върне в игра въпросния състезател. Надяваме се, че ще има обективна медицинска информация относно това в каква степен текущото състояние на техния състезател се дължи на сблъсъка с Хали Тиам и отделно от допълнителните минути в игра на състезателя и действията, които той е извършил в тези минути.

Скандално е обвинението, че нашият клуб е планирал умишлена контузия. Това е долнопробна лъжа. В момента ПФК Левски извършва правна консултация с намерението да даде шанс на "цска-софия" да докаже твърденията си по съдебен път. Неприемливо е ръководството на "цска-софия" да търси обяснение за постигнатите от техния клуб резултати с лъжи по адрес на нашия клуб. Именно такъв тон и тип поведение пораждат агресия, която виждаме да се проявява понякога по стадионите. И може би неслучайно в днешно интервю Аспарух Никодимов се обърна с расистки израз към нашия състезател, наричайки го „човекоядец“.

В духа на придържането към фактите, искаме да обърнем внимание на ръководството на "цска-софия", че посочените в декларацията им футболисти Антон Карачанаков и Коста Янев са се състезавали за отбора на тогава все още съществуващия автентичен клуб ЦСКА, а не за този на "цска-софия".