Левски бе изваден от евротурнирите и глобен със 100 000 евро

26-кратният шампион на България - Левски е изваден от евротурнирите за следващите два сезона, съобщи УЕФА на официалната си страница. Тежката санкция е поради нарушаване на финансовия феърплей. "Сините" няма да могат да участват в Европа през сезон 2019/2020 и 2020/2021, ако до 28 февруари 2019 година не успеят да докажат, че са платили просрочените си задължения към 30 септември 2018 година. 

Клубът е цапардосан и с глоба от 100 хил. евро. В същото време се появи информацията, че босът на Левски Спас Русев е спечелил търга за албански мобилен оператор и навлиза в сериозно в бизнеса в тази балканска страна. Иначе казано - случващото се в управлението на тима от Герена е странно.

Малко по-късно от Левски излязоха с официална позиция:

Уважаеми привърженици,

В късния следобед днес в медиите бе разпространена новина, свързана с наказание от УЕФА относно участието ни в европейските клубни турнири.

За да не даваме повод за спекулации, искам веднага да изясня този въпрос. Като част от лицензирането на клуба за участие в европейските турнири ние сме подлагани всяко тримесечие на преглед, свързан с отговаряне на критериите за лицензиране. Като част от този процес сме получили предписания за неща, които клубът трябва да свърши в определени срокове.

Както заявихме по-рано тази седмица във вторник, ние сме наясно с условията, на които клубът трябва да отговоря и имаме план как да решим поставените задачи в срок до 31 януари 2019 година. Точно, както направихме с уреждането на взаимоотношенията по делото с Дъстли Мюлдер в сряда тази седмица.

Изключване на клуба от участие в евротурнирите на база на административни критерии няма да има.

С уважение,

Красимир Иванов

Изпълнителен директор

ПФК Левски