Легенди на Черно море се пускат в Мача на звездите

снимка: Булфото

Общо 13 баскетболисти, играли за Черно море в периода 1997-2000 г., ще отбележат последната титла на тима в HDI Мача на звездите, съобщиха организаторите.

В състава на Черно море Солвей Соди, който ще излезе в демонстративен двубой с тима на Volkswagen, ще играят Калин Велчев, Едуард Вълчев, Юлиан Радионов, Тодор Стойков, Левен Белберов, Иван Друмев, Борис Стоянов, Росен Софрониев, Стефан Павлов, Спас Натов, Емил Бояджийски, Иво Ханджиев и Пламен Христов.

Треньори на състава на варненци са Симеон Варчев и Петков Делев. Отборът на Черно море ще изиграе две части по 7 минути срещу състава на Volkswagen, чиито цветове ще защитават само български баскетболисти, в HDI Мача на звездите.

Иван Друмев коментира, че участието на състава на Черно море е повод играчите от онова време да се сбогуват с варненската публика. Той призна, че баскетболистите от тогавашния състав няма да са дразнител за отбора на Volkswagen, но изрази надежда, че хората в залата ще се позабавляват.

Смятам, че е много добра идията да се съчетае Мачът на звездите с изпращането на Тодор Стойков от варненската публика, коментира Борис Стоянов. И според него това е възможността играчите на Черно море от това време да си вземат сбогом с публиката във Варна.

Спас Натов заяви, че се радва, че играчите на Черно море ще са част от празника. Симеон Варчев благодари на организаторите за идеята, че този отбор на Черно море има своето място в историята на баскетбола и в частност на баскетбола във Варна.

Tой коментира, че според него през тази година в HDI Мача на звездите има доста квалитетни баскетболисти - и българи, и чужденци.

Организаторите обявиха днес и участниците в конкурсите за тройки Троя, Хипер забивки и Супер Чък умения.

В надпреварата в стрелбата от тройката ще участват Станимир Маринов, Божидар Аврамов, Иван Лилов, Джордже Тресач, Педжа Стаменкович и Кристофър Дън. За най-добър забивач ще спорят Симеон Илиев, Павел Маринов, Павлин Иванов, Доминик Фъргюсън, Джеймс Анакрийн и Върнър Тейлър. В конкурса за Супер Чък умения се включват Шон Барнет, Александър Янев, Асен Великов, Ноа Далман и Майк Уилкинсън.