Легендата Дирк Новицки намекна за край на кариерата в НБА

снимка: БТА/AP

Времето на още един от символите на НБА в последните 20 години е напът да приключи, след като Дирк Новицки призна, че мисли за отказване. 

39-годишния германец е играл само в 5 мача през тази кампания заради проблеми в ахилеса и сподели, че тя може да се окаже последната в бляскавата му кариера. 

„Ако нещата не се развият добре и тялото продължава да ме боли, през 2017-а може да дойде краят. Да, наистина болката е сериозна” заяви Новицки пред „Шпорт Билд”. 

През лятото той подписа договор за 2 години с Маверикс, където неизменно играе от 1998-а година и му донесе титлата през 2011-а. Той трябва да вземе по 25 милиона долара на сезон, но втората кампания зависи от намеренията на клуба. 

„Моят план е да бъда част от Далас в продължение на 20 години, т.е до 2018-а. Това, че съм подписал за два сезона обаче, не означава, че ще ги изпълня. Може да приключа по-рано” добави той.  Новицки е с 12,2 точки средно на мач през сезона, което е второто най-слабо постижение в кариерата му след дебютната му кампания. Без него Маверикс са с най-лоши показатели в Лигата с баланс само от 6-19.