Легендата Де ла Ойя разкритикува Мейуедър

снимка: БТА/AP

Легендарният Оскар де ла Ойя разкритикува Флойд Мейуедър-младши заради твърде голямата предпазливост, която американецът има по отношение избора си на съперници.

Мейуедър все още е непобеден на професионалния ринг, но същевременно е и често критикуван, че подбира опонентите си заради големия си страх да не допусне първа загуба.

Това важи особено по отношение на филипинеца Мани Пакиао, с когото американецът вече води напреднали преговори за евентуален мач на 2 май в Лас Вегас.

И докато Мейуедър и Пакиао продължават преговорите помежду си, легендата Оскар де ла Ойя разкритикува подхода на "Money" Мейуедър през годините.

"Мейуедър все още не се е бил с Пакиао, защото той смята, че кариерата без загуба ще го направи най-великия на всички времена. Това обаче далеч не е така", заяви американецът от мексикански произход.

"Хората уважават повече това, че си се изправил срещу най-големите си и опасни съперници. Всички големи имена в бокса са губили - от Шугър Рей Робинсън до Мохамед Али, дори и Мани Пакиао. По-важен е заветът, който оставяш след себе си", допълни Де ла Ойя.

Оскар де ла Ойя има допуснати загуби както от Флойд Мейуедър, така и от Мани Пакиао. Именно след двубоя си с филипинеца той прекрати и активната си кариера.