Легенданият файтър Бадр Хари бе спипан с допинг

Бившият шампион на K-1 в тежка категория Бадр Хари бе уличен в употреба на забранени вещества и наказан със спиране на състезателните му права за срок от 19 месеца.

Това съобщи Холандската Антидопингова Агенция, като не се споменава какъв е бил забранения стимулант, намерен в пробата на 34-годишния кикбоксьор. Хубавата новина за холандеца от марокански произход е, че наказанието е със задна дата 7 май 2018 г., когато е направен теста и той ще може да се завърне на ринга след 7 декември 2019-та.

За последно „Златното момче“, което е известно като голям приятел с Роналдо, се би на „GLORY 51“ на 3-ти март миналата година, побеждавайки с единодушно решение Хесди Гергес, но сега резултатът бе официално променен на „Несъстоял се“.

Освен Хари, още трима бойци са уличени в употреба на забранени вещества.

Хесди Гергес, бивш състезател на „GLORY“, също е бил хванат в нарушение на правилата, но роденият в Холандия египтянин се размина само с официално порицание от организацията.

Бразилецът Ариел Макадо е получил присъда от 20 месеца, след като е дал позитивен тест след „Glory 47“ в края на 2017-та. Наказанието му влиза в сила също със задна дата 21 декември 2017 г. Младен Брестовач също е дал положителна допинг проба, но хърватинът е получил официално предупреждение и няма да бъде наказван със спиране на състезателни права, пише boec.bg.