Легенда №1 на Бостън се сдоби със статуя

галерия:

снимка: БТА/AP

Легендата на Бостън Селтикс Бил Ръсел вече може да се похвали със собствена статуя, след като вчера 11-кратният шампион имаше честта да открие 2-метровата изработка.

Според мнозина, това е трябвало да се случи преди много време, тъй като Ръсел е най-великият баскетболист в историята на Бостън, а освен това неговият №6 беше изваден от употреба още през 1972 година.

Въпреки "закъснението", в кметството в Бостън в петък беше открита статуята, а самият Ръсел си припомни част от най-великите моменти в кариерата си с "келтите".

"Най-голямата чест за мен бе, когато ме направиха капитан. Това е колективен спорт и винаги най-важно е било да спечелим срещата. Винаги уважавах моите съотборници, които ми помогнаха да стана шампион", коментира Ръсел на представнето. 

Освен на церемония в кметството легендата на Селтикс беше специален гост на срещата между Бостън и Милуоки през миналата вечер.

Ръсел е най-титулуваният баскетболист в историята на НБА със своите 11 шампионски пръстена, но освен това е един от най-големите активисти сред спортистите. Той има и президентски медал за Свобода, връчен му от Барак Обама през миналата година.