Лечков: Очаквам повече от Хубчев, играчи, които не могат - да се махат

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков изрази неудовлетворението си от играта на националите в първите две евроквалификации срещу Черна гора и Косово, завършили 1:1. В същото време той призна, че очаква повече от националния селекционер Петър Хубчев, но потвърди, че смяната му изобщо не стои на дневен ред. Сайтът топспотт обаче тръби,ч е вчера следобед Хубси е влетял в офиса на Васил Божков и е стоял вътре с часове, което е индикация, че най-късно от лятото поема Левски.

Иначе Лечков бе безкомпромисен и назова нещата с истинските им имена:

Всички гледахме мачовете. Ще опитам да бъда обективен. Откъм точки не можем да сме недоволни, макар да ми се искаше да вземем поне 4. В игрово отношение обаче нещата доста куцат. Няма притежание на топката, не се създават голови положения, разчитаме повече на късмета. В тези два мача късметът се казваше Николай Михайлов, който ни спаси, заяви Лечков в предаването на Диема „Домът на футбола“.

Футболът е професията на тези футболисти и не искам да чувам оправдания от типа "сряда-събота тежка работа". Човек трябва сам да се усъвършенства. Хората на по 30-31 години трябва да знаят, че не им остава още много време във футбола. Но въобще не приемам тези извинения, че не можели. Като не могат - довиждане, да дойдат други, които могат", допълни босът. В първия мач имахме 6-7 положения. Значи все пак можем да играем футбол. Има го моментът и че феновете понякога подценяват съперниците, но в Косово играчите са родени и играят в чужбина и идват с огромна гордост да носят националния екип. Ние също трябва да работим в тази насока, призна Лечков.

Имам по-големи очаквания към Петър Хубчев, но нека бъдем и обективни. Пет поредни равенства може и да са признак за притеснения, но по-добре сега да ни светне сигналната лампа. Явно трябва да има промени. Темата за смяната на треньора не е сериозна. Ние, дето се казва, сме облекли екипите за мач, вие ми звъните да ме питате за смяна. Защо трябваше да си причиняваме всичко това в деня на мача? На кого беше необходимо? Това какъв манталитет е, каква българска черта е? Главата ми не може да го побере. Не виждам какво друго да кажа. Който си го е измислил, който го е пуснал, дано да е доволен. Сега изведнъж започнахме да говорим за глупости. Целта? Изместване на фокуса от мача, от политиката, знам ли... Футболът е едно социално зло и добро, както искате го разбирайте, допълни още бившият футболист.

Ако има нещо около бъдещето на Хубчев, първо аз ще ви кажа. Никога не сме коментирали треньора. Винаги сме давали свобода и шанс на всеки треньор и футболист. Когато някой е изразил желание да си напаснем вижданията с нас, сме осигурявали пълна свобода. Треньорите преди Хубчев всичките до един си тръгнаха по собствено желание. Все още България има тежест. Какво? Трябва да кажем, че сме аутсайдери ли. С пълно събуване на гащите... Пълно щастие в България няма. Не бих казал, че има национален комплекс в спорта. Артистите, музикантите и спортът са най-доброто лице за една страна. Понякога има резултати, понякога има спадове. Футболът в последните години няма добри резултати, както е видно, тъй като липсва класиране на голям форум, завърши Лечков.