Куртоа: Сърцето ми е в Мадрид, искам Реал

снимка: twitter.com

Вратарят на Челси Тибо Куртоа подсили спекулациите за свой бъдещ трансфер в Реал (Мадрид). Белгиецът има договор с Челси до 2019 и отново седна с лондончани на масата за преговори, за да удължи контракта си.

Той обаче призна, че ако има оферта от "Кралския клуб", няма да се замисли и ще потегли към Испания. Бившият страж на Атлетико (Мадрид) сподели, че сърцето му е в испанската столица, тъй като там живее съпругата му с двете им деца.

"Личният ми живот е свързан с Мадрид", призна 25-годишният белгиец. "Двете ми деца живеят там с майка си. Всеки ден комуникирам с дъщеря ми чрез "ФейсТайм". Тя често ми казва, че й липсвам. Синът ми още е твърде малък, за да говори по този начин", заяви Куртоа пред белгийското издание Sport/Foot Magazine.

"Когато се открие възможност, ще опитам да се върна в Испания. Да, сърцето ми е в Мадрид. Това е логично и напълно разбираемо.

Ако ме искат, трябва да се свържат с Челси, но още не са го направили. Ще видим", проговори белгиецът за Реал (Мадрид). "Сигурно е, че един ден ще се завърна в Мадрид. Обичам Испания, обичам града, прекарах 3 прекрасни години там. Там станах баща".

"Разбирам, че спекулациите са засилени и в Реал говорят за нов вратар. Но аз не им обръщам внимание, фокусиран съм върху Челси. Ако от Реал наистина се интересуват, личната ми ситуация може да повлияе на сделката. Семейството е безценно. Но повтарям - в момента преговарям с Челси за удължаване на договора", призна Тибо Куртоа.