Кубрат Пулев се бие за 10 милиона долара и трофея "Мохамед Али"

Кубрат Пулев може да се окаже в преследване на голямата награда от 10 милиона долара и трофея „Мохамед Али“. Това ще се случи, ако от промоутърската къща на Зауерланд и Рихард Шефер потвърдят слуховете, че кралската дивизия на професионалния бокс – тежка категория, става част от новия сезон на Световните боксови супер серии WBSS.

Този уикенд ще се проведе жребият за втората кампания на веригата. До момента се знае, че тя ще включва мачове в петел и лека полусредна категория. Третата все още се пази в тайна, но според няколко източника в Германия и на Острова това е така, тъй като става въпрос именно за тежката. Жребият за нея ще се проведе на отделна церемония, което допълнително засилва съмненията в тази посока.

WBSS бяха създадени миналата година с две категории – полутежка и суперлека. Всяка от тях включва по 8 топбоксьори, като някои са притежатели и на световни пояси. До финала в полутежка стигнаха Александър Усик и Мурат Гасиев, които трябва да се изправят един срещу друг за чек от 10 милиона долара и трофея „Мохамед Али“ утре вечер в Москва. Същите пари ще получи и победителят от битката между Джордж Гроувс и Калъм Смит, която е пренасрочена за септември в Лондон.

Общият награден фонд на цялата организация за сезон 2017/18 пък бе 50 милиона долара. Кубрат Пулев се появява на преден план като първото име, което може да бъде записано в надпреварата в тежка категория. Със сигурност в турнира няма да участват Антъни Джошуа, Дионтей Уайлдър, Александър Поветкин и Джошуа Паркър.

Освен Кобрата от worldboxingnews.net посочват като опции още Хюи Фюри. Това би означавало, че почти сигурният бой между двамата, предвиден за 20 октомври в „Арена Армеец“, може да се окаже и част от въпросните серии.

В списъка са още Мануел Чар, Фрес Окендо, Филип Хъргович, Луис Ортис, Ото Валин и Шанън Бригс. Дали всички тези сметки ще се окажат верни, ще стане ясно най-вероятно до края на месеца. Дотогава трябва да бъде потвърден и боят на Кобрата с братовчеда на Тайсън Фюри – Хюи.