Кобрата срещу Фюри на 6 или 20 октомври

Нашият топ боксьор при професионалистите Кубрат Пулев и британецът Хюи Фюри ще се бият на 6 или 20 октомври в София. Двете дати в момента се разискват с представителите на Фюри, който вече даде съгласие да участва в срещата. Най-вероятно мачът ще се състои в столичната зала "Арена Армеец", но има вариант битката да бъде и на Острова. Възможните дати засега са две – 6 или 20 октомври, пише България днес.

Братовчедът на Тайсън Фюри има 21 победи (11 с нокаут) и 1 загуба. 23-годишният англичанин пропусна своя шанс да стане световен шампион. Той загуби по точки от Джоузеф Паркър през септември миналата година.

Двете страни в момента работят по договора. Надявам се, че срещата ще се осъществи - коментира за "България Днес" бащата и треньор на Хюи - Питър Фюри.  Това ще бъде страхотен двубой, истинска битка. Пулев е много добър боксьор. Ще има сериозно предизвикателство. Очаквайте един от топмачовете в тежка категория за 2018-а.

Питър Фюри добави, че неговият син се е развил доста от двубоя с Паркър. Хюи научи доста, потвърди специалистът, извел Тайсън Фюри до шокиращата победа над Владимир Кличко през 2015 г.  Срещу Паркър беше неговият първи мач за титла. Млад е. Непрекъснато надобрява все повече и повече.

За разлика от Дилиън Уайт и Джарел Милър Хюи Фюри и неговият баща нямат проблем да се бият в София. Имам доста приятели в България и съм идвал неведнъж, добави Питър. Таткото вече не се занимава с подготовката на своя именит племенник Тайсън. Нямам нищо общо с неговата кариера, разграничи се Питър Фюри.