Кубрат Пулев отново е опция за Владимир Кличко

снимка: Булфото

Двубой между Владимир Кличко и Кубрат Пулев още през месец март вече е възможен, след като снощи окончателно стана ясно, че украинският шампион няма да се бие с руснака Денис Бойцов.

Преди няколко седмици стана ясно, че Кличко е избрал именно претендент №1 на WBO Денис Бойцов за свой следващ опонент, стига новият боксьор на "Зауерланд" да победи австралиеца Алекс Леапай на галавечерта в Бамберг.

Изненадващо обаче това не се случи, а 27-годишният Бойцов допусна загуба по точки в десетрундов двубой срещу Леапай. Австралиецът получи пълно единодушие в съдийския вот, като по този начин отне на Бойцов и статута на претендент №1 на Световната боксова организация. За Денис Бойцов това бе и първо поражение в кариерата му.

Така Владимир Кличко на практика остава без ясен съперник за следващия си мач през март.

Световният шампион със сигурност има повече от една опции пред себе си, като една от тях е и Кубрат Пулев. Българинът вече си осигури двубой с Кличко, след като през август победи Тони Томпсън в елиминационен мач за претендентската позиция на Международната боксова федерация.

Самият Кубрат Пулев ще се качи отново на ринга на 14 декември, като Кобрата все още очаква да научи името на следващия си съперник. Подобно на Денис Бойцов, софиянецът също ще заложи на карта статута си на претендент, както и междуконтиненталната си титла на IBF.