Карл Фроч оцеля след нокдаун и защити титлите си

галерия:

снимка: БТА/AP

Британецът Карл Фроч защити успешно титлите си във версии WBA и IBF в категория супер-средна, след като постигна противоречива победа в девет рунда над претендента Джордж Гроувс.

Реферът на срещата прекрати двубоя в деветия рунд, когато шампионът започна да засипва своя опонент с тежки удари. Решението на съдията обаче изглеждаше твърде прибързано, което доведе и до сериозно освирквания от страна на публиката в Манчестър.

Двубоят можеше да приключи още в първия рунд, когато Карл Фроч бе изключително близо до това да бъде нокаутиран. "Кобрата" бе свален на пода след силен удар с дясната ръка, но успявайки да се изправи в рамките на отброяването. В последствие Гроувс светкавично осъществи нова атака над разклатения шампион, който в крайна сметка бе спасен от гонга.

И в следващия рунд Карл Фроч трудно се справяше с бързината на своя опонент, преди все пак да започне да навлиза в срещата с течение на двубоя.

Стигна се и до деветия рунд на мача, когато реферът взе противоречиво решение да прекрати мача, намирайки Джордж Гроувс неспособен да се защитава от ударите на шампиона.