Кубрат Пулев навърши Христова възраст

снимка: Булфото

Най-добрият професионален боксьор на България Кубрат Пулев навършва днес Христова възраст - 33 години.

Кобрата посреща рождения си ден със статут на междуконтинентален шампион в тежка категория и претендент №1 на Международната боксова федерация за пояса на Владимир Кличко.

Макар и софиянецът все още да чака търпеливо своя шанс да се изправи срещу световния шампион, всички ние в редакцията на Sporta.bg сме сигурни, че този ден рано или късно ще настъпи.

Пожелаваме на Кубрат Пулев много здраве, късмет, нови победи на ринга и попътен вятър към голямата цел - световната корона в тежка категория.

През месец април Кобрата записа своята 20-а победа от 20 изиграни мача до момента, отказвайки рано-рано хърватския ветеран Ивица Перкович в Рощок, Германия.

Според мнозина експерти, мачът между Кубрат Пулев и Владимир Кличко може да се проведе още до края на годината, имайки предвид, че украинецът е задължен да защитава титлите си срещу българския шампион.

Промоутърите на Пулев от "Зауерланд Ивентс" вече започнаха процедури по уреждане на големия мач, като всички фенове на българския бокс силно се надяват, че този път Кличко ще склони да се изправи срещу един от най-големите си съперници в настоящия момент.