Дейвид Хей можеше да победи Кличко, смята легендата Форман

снимка: БТА/AP

Една от големите легенди в тежка категория Джордж Форман сподели мнение, че британецът Дейвид Хей е пропуснал отлична възможност да детронира световния шампион Владимир Кличко през 2011 година.

Тогава Хей загуби по точки двубоя си с украинеца, който след само 12 дни ще защитава отново поясите си срещу българския претендент Кубрат Пулев.

Сблъсъкът между Кличко и Хей бе очакван с огромен интерес сред феновете на бокса, но островитянинът така и не предложи достатъчно яростна съпротива на шампиона, който записа комфортен успех в 12 рунда.

Джордж Форман пък сподели мнение, че именно Дейвид Хей е бил човекът, който е разполагал с точните "инструменти", за да свали Владимир Кличко от върха.

"Дейвид Хей имаше възможността да го направи, но така и не разбрах защо той не спечели този мач", коментира Форман.

"Всеки път, когато той се приближаваше до Кличко, започваше да се притеснява, че ще бъде ударен. Ако Хей бе загърбил страха си в последните рундове на мача, сега щеше да бъде световен шампион в тежка категория. Мисля, че той пропусна тази възможност и надали ще получи нова такава", продължи легендата при най-тежките.

"Дейвид Хей наистина можеше да победи Кличко, ако бе избрал да атакува, вместо да се отбранява. Той е добър, фантастичен "малък" боксьор", каза още Джордж Форман, също бивш носител на световната титла в тежка категория.

За последно Дейвид Хей се качи на ринга през 2012 година и нокаутира сънародника си Дерек Чизора, като наскоро британецът обяви, че отново подготвя завръщането си между въжетата.