Насрочиха дата за търга на мача Пулев – Кличко

На 17-ти юни ще се проведе търгът за намиране на спонсор за наградния фонд на мача за титлата на Международната боксова федерация (IBF) между настоящия шампион Владимир Кличко и българския претендент Кубрат Пулев.

Цяла България очаква с нетърпение денят на сблъсъка, който най-вероятно ще се проведе в Хамбург, Германия, през септември, ако всичко мине по план. За целта обаче първо трябва търгът да премине успешно и да се намерят промоутъри, които да платят по-голямата част от наградния фонд.

Преди седмица представителите на Пулев и Кличко се разбраха общата сума за мача да бъде 20 милиона долара, 80% от които ще отидат на сметката на украинския супершампион.

Едва преди няколко дни Владимир Кличко най-накрая се съсредоточи върху предстоящия си дуел с Кобрата. Преди това исполинът от Украйна искаше да даде реванш на Александър Поветкин, но се оказа, че такъв двубой може да се състои едва през лятото догодина.

Другото желание на Кличко бе да обедини още тази година всичките четири световни титли на професионалните боксови федерации. Притежателят на пояса във версия Световен боксов съюз Бърмейн Стивърн обаче отказа да се изправи срещу Кличко и предпочете първо да срещне официалния претендент Дионтей Уайлдър.

Чак тогава Кличко призна в ефира на руска телевизия, че следващият му опонент ще бъде Кубрат Пулев.