Кубрат Пулев: Скоро ще съдя Кличко

снимка: БТА

Кубрат Пулев изобщо не се притеснява от делото, което световният шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко е завел срещу него заради изказванията на Кобрата, че украинският носител на поясите на четири федерации използва допинг.

Според българския исполин, Кличко няма основания за дело и със сигурност няма да може да спечели подобно начинание. Пулев дори индикира, че на свой ред има готовност и намерение да започне дело срещу украинеца, който го е нарекъл "глупак".

"Кличко беше завел делото си срещу мен още преди самия двубой, като целеше да ме изнерви и извади от релси. Не успя. Нито сега, нито тогава. Твърденията му са безпочвени и безсмислени, аз говоря единствено истината", коментира Кобрата пред авторитетния специализиран сайт за бокс World Boxing News. Подобни коментари Пулев правеше и пред български медии през изминалата седмица.

"Той ме обиди публично, нарече ме глупак, аз мога да го съдя за това нещо. Скоро ще предприема подобна стъпка. Кличко няма основания за дело срещу мен, напълно съм сигурен в това, което говоря - винаги казвам каквото мисля.

Колкото до евентуален мач реванш, естествено че бих искал да се изправим един срещу друг отново. Изцяло от Кличко обаче зависи дали ще ми даде реванш, като цяло се съмнявам да го направи, защото той осъзнава, че късметът няма винаги да е на негова страна", каза Кобрата, който бе пратен в нокдаун общо три пъти в мача, преди да бъде нокаутиран в 5-ия рунд на мача за световната титла.