Кубрат Пулев и Чизора един срещу друг през 2014?

снимка: ARD

Мач между Кубрат Пулев и британеца Дерек Чизора все пак може и да има, но това ще се случи най-рано през следващата 2014 година. Това заяви промоутърът на Чизора - Франк Уорън, който назова именно Кобрата като един от вероятните следващи съперници на своя боец.

Дерек Чизора е настоящ европейски шампион в тежка категория, като британецът спечели овакантената именно от Кубрат Пулев титла. На 30 ноември Чизора отново ще се качи на ринга, а негов опонент ще бъде все още непобеденият Матео Модунго.

Вчера Франк Уорън даде официална пресконференция пред британските медии, като популярният на Острова промоутър сподели и една от следващите цели пред “Del Boy” Чизора - евентуален елиминационен мач с Кубрат Пулев през 2014 година.

“Ако Дерек Чизора премине успешно през Модунго, то тогава ще се опитаме да уредим елиминационен мач с Кубрат Пулев”, заяви Уорън.

Днес промоутърът потвърди намеренията си чрез социалната мрежа Twitter, отново намесвайки името на българския шампион.

“Какво мислят всички за евентуален мач между Чизора и Пулев? Както казахме и вчера, това вече се дискутира за следващата година”, написа Уорън.

Самият Дерек Чизора призна в края на месец септември, че има силно желание да се изправи срещу Кубрат Пулев. Тогава британецът описа Кобрата като "арогантен" в моментите, когато е на ринга.

Sporta.bg припомня, че Кубрат Пулев си спечели статут на претендент №1 на Международната боксова федерация (IBF), побеждавайки американеца Тони Томпсън през август.  

На този етап обаче не е ясно, кога Кобрата би могъл да излезе на ринга срещу световния шампион Владимир Кличко. Самият Пулев не крие желанието си да остане активен на ринга, което предполага той да продължи да се бие, докато дойде ред на Кличко. Това обаче означава, че българинът залага и статута си на претендент на IBF, за което Дерек Чизора явно е готов да се бори.

Вчера вече ви информирахме, че до края на седмицата Кубрат Пулев може да научи името на следващия си опонент. В случай, че Пулев и Чизора спечелят следващите си мачове, то нищо чудно двамата да премерят сили през следващата 2014 година.