Кубица се завръща във Ф1, вижте в кой отбор

снимка: twitter.com

Роберт Кубица се завръща във Формула 1! Полският пилот е подписал договор за следващите два сезона с отбора на Уилямс. Той ще замести в британския тим бразилеца Фелипе Меса, който прекратява кариерата си след края на кампанията.

Според информацията двете страни вече са парафирали контракта, но това ще бъде обявено официално след сезона, който приключва този уикенд в Абу Даби. 

32-годишният Кубица се състезаваше във Формула 1 от 2006 до 2010 година за отборите на БМВ-Заубер и Рено, но кариерата му приключи принудително през февруари 2011 година, след като пострада сериозно при катастрофа по време на участие в автомобилно рали в Италия.

Кубица стана първият поляк с победа в състезание от Формула 1 през 2008 година, когато като пилот на БМВ-Заубер триумфира в Гран При на Канада.

Полякът се завърна на пистата в средата на годината, като направи над 250 обиколки в два теста за Рено, които показаха, че той е напълно готов физически да се състезава отново във Формула 1. През октомври Кубица премина и тестове за Уилямс на пистата "Силвърстоун" във Великобритания. С резултатите от тях той е убедил ръководството на отбора, че отново може да се състезава на най-високо ниво в най-популярния моторен спорт.