Кубан предлага по-изгоден договор на Ивелин Попов

снимка: Guliver/Getty Images

Ръководството на Кубан ще предложи нов договор със значително завишени финансови параметри на капитана на българския национален отбор по футбол Ивелин Попов, съобщава вестник "Известия".

Настоящият контракт на 26-годишния Попов с краснодарци изтича през следващото лято. Интерес към българина проявяваше Динамо Москва. Столичани дори изпратиха конкретна оферта за атакуващия полузащитник, но не успяха да се разберат за трансфера с управата на Кубан.

Попов не скриваше желанието си да премине в Динамо и дори беше постигнал предварителна договорка за личните си условия. Но ръководството на Кубан първоначално поиска 15 милиона евро за правата на българина, а в последствие след консултации с губернатора на Краснодарския край Александър Ткачов категорично отказа да продаде футболиста.

"Имахме сериозен интерес към Попов. Отправихме конкретно предложение за Ивелин. От Кубан обаче отказаха да продават футболиста. Мисля, че въпросът за трансфер на Попов при нас може да се счита за приключен.

Динамо повече няма да води преговори за него", заяви спортният директор на столичани Гурам Аджоев. Според "Известия", пропадането на сделката не се е харесало на Попов, който е разчитал, че ще премине в Динамо, където от новия сезон ще играе съотборникът му от българския национален отбор Станислав Манолев.

От Кубан са успокоили Попов, че в най-скоро време ще имат нов солиден спонсор и ще му предложат договор със значително увеличение на заплатата. Халфът беше един от най-добрите футболисти на краснодарци през изминалия сезон, припомня БТА.

Той игра във всички срещи от руската лига и записа 6 гола и 11 аситенции. Попов премина в Кубан през лятото на 2012 година от турския Газиантепспор срещу 3,8 милиона евро.